DeDrontenaar.nl

Donderdag, 2 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Twee dagen filmen temidden van de tulpen: „Het moet er héél mooi uit komen te zien”

Twee dagen filmen temidden van de tulpen: „Het moet er héél mooi uit komen te zien”
In2Content filmt het koppen van de tulpen.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - Op het erf van Henk en Jolanda Noome aan de Kokkelweg is de afgelopen twee dagen een flinke filmploeg in de weer geweest om opnames te maken temidden van de tulpen. De beelden van het tulpenveld in Biddinghuizen vormen straks onderdeel van een sprookje.

Bij de bloemenveiling in Aalsmeer wordt momenteel gewerkt aan Floriworld; een attractie waar toeristen kennis kunnen maken met bloemen en planten. „De film die wij aan het maken zijn, wordt een onderdeel van die experience”, legt regisseur Frank van Eijk uit.

„Het wordt een soort sprookje over bloemen en planten. Een leuk verhaaltje waarin te zien is welke weg een bloem bewandelt vanaf de teler naar de mensen thuis. In dat sprookje komen behalve de teler ook bijvoorbeeld de veiling en de veredeling naar voren.”

In2Content

De film wordt gemaakt door In2Content uit Soest. „Wij zijn een bedrijf dat allerlei films maakt, vaak in opdracht van de overheid of voor defensie, maar ook voor bedrijven. Zo hebben we laatst nog iets gemaakt voor de Kaasmarkt in Alkmaar.”

In Biddinghuizen liepen dinsdag twintig mensen van In2Content rond. Gisteren waren het er iets minder. Al hun werk leidt uiteindelijk tot één minuut film. Van Eijk: „Maar het moet er ook heel mooi uit komen te zien. We gebruiken allerlei speciale apparatuur. Daar heb je veel mensen voor nodig, want iedereen heeft zijn eigen specialisme.”

De regisseur toont zich zeer tevreden over het voorlopige resultaat: „Jazeker, het wordt prachtig! Zoals je ziet hebben we ontzettende mazzel met het weer en mede daardoor is het tot nu toe heel goed gelukt.”