DeDrontenaar.nl

Maandag, 10 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Tarieven Lowlands, Defqon en Opwekking krijgen geen aparte status bij bezuinigingen

Tarieven Lowlands, Defqon en Opwekking krijgen geen aparte status bij bezuinigingen
Lowlands
Foto: © Bart Heemskerk
Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - De gemeente Dronten start binnenkort een bezuinigingsronde. De VVD wil daarbij expliciet kijken naar de tarieven die de grote evenementen - Lowlands, Defqon en Opwekking - moeten betalen. Een meerderheid van de gemeenteraad voelt niets voor die aparte status.

De tarieven voor de drie grote evenementen gaan - als het aan B en W ligt - van 1.800 euro (2018) naar 14.000 euro over enkele jaren. De gemeente verricht nogal wat werkzaamheden voor die festivals en vindt dat de organisatoren die kosten moeten ophoesten.

VVD-raadslid Barry Hoogezand heeft daar zijn vraagtekens bij gezet. Hij wijst erop dat de festivals belangrijk zijn voor de gemeente Dronten. Hoogezand wil de discussie over deze tarieven betrekken bij de bezuinigingsronde (in jargon: ‘herijking’) en wil ook de mening van de inwoners weten.

Overbodig

„Die motie van de VVD is overbodig”, reageerde Paul Vermast (GroenLinks), „In de herijking staat àlles ter discussie. Ik zou niet weten waarom we de grootschalige evenementen apart moeten benoemen.”

De meerderheid van de raad was het met hem eens. Met alleen de stemmen van VVD en ChristenUnie vóór werd het plan van Hoogezand naar de prullenmand verwezen.