Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Tarieven Lowlands, Defqon en Opwekking krijgen geen aparte status bij bezuinigingen

Tarieven Lowlands, Defqon en Opwekking krijgen geen aparte status bij bezuinigingen
Lowlands
Foto: © Bart Heemskerk

BIDDINGHUIZEN - De gemeente Dronten start binnenkort een bezuinigingsronde. De VVD wil daarbij expliciet kijken naar de tarieven die de grote evenementen - Lowlands, Defqon en Opwekking - moeten betalen. Een meerderheid van de gemeenteraad voelt niets voor die aparte status.

De tarieven voor de drie grote evenementen gaan - als het aan B en W ligt - van 1.800 euro (2018) naar 14.000 euro over enkele jaren. De gemeente verricht nogal wat werkzaamheden voor die festivals en vindt dat de organisatoren die kosten moeten ophoesten.

VVD-raadslid Barry Hoogezand heeft daar zijn vraagtekens bij gezet. Hij wijst erop dat de festivals belangrijk zijn voor de gemeente Dronten. Hoogezand wil de discussie over deze tarieven betrekken bij de bezuinigingsronde (in jargon: ‘herijking’) en wil ook de mening van de inwoners weten.

Overbodig

„Die motie van de VVD is overbodig”, reageerde Paul Vermast (GroenLinks), „In de herijking staat àlles ter discussie. Ik zou niet weten waarom we de grootschalige evenementen apart moeten benoemen.”

De meerderheid van de raad was het met hem eens. Met alleen de stemmen van VVD en ChristenUnie vóór werd het plan van Hoogezand naar de prullenmand verwezen.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo