DeDrontenaar.nl

Donderdag, 6 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Stuur woningzoekenden uit Swifterbant maar naar Biddinghuizen

Stuur woningzoekenden uit Swifterbant maar naar BiddinghuizenStuur woningzoekenden uit Swifterbant maar naar BiddinghuizenStuur woningzoekenden uit Swifterbant maar naar Biddinghuizen
Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN / SWIFTERBANT - ,,Stuur mensen gewoon door naar Biddinghuizen. Wij doen niet zo moeilijk, we hebben ze er graag bij’’, zei voorzitter Willem Feiken van Dorpsbelangen Biddinghuizen gisteravond met een glimlach over de problemen bij het vinden van geschikte woningbouwlocaties in Swifterbant.

Waar Swifterbant worstelt met de vraag waar na 2018 woningen gebouwd kunnen worden, heeft Biddinghuizen de woningbouwlocaties op afroep beschikbaar. ,,Ik heb erover nagedacht om mijn collega in Swifterbant een brief te sturen of hij de mensen wil doorsturen’’, aldus Willem Feiken.

De Graafschap

De dorpsvoorzitter vertelde tijdens de najaarsvergadering dat er in de wijk De Graafschap volop gebouwd kan worden. ,,Gelukkig komt er de laatste tijd wat meer reuring. Daar zijn we heel blij mee, vooral omdat meer dan 50 procent van de toekomstige bewoners van buiten het dorp komt.’’

Volgens Feiken zijn er momenteel in De Graafschap vier woningbouwprojecten:

Dankjewel Willem. Hiermee geef je aan dat je blij bent met de groei en het dus verstandig vind dat Swifterbant daar ook over nadenkt hoe ze dat gaan doen. We zijn geen concurrenten en gunnen elkaar en onze inwoners veel leef en woonplezier.
Ap de Boer | donderdag 29 oktober 2015 11:52