DeDrontenaar.nl

Zondag, 12 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Stichting De IJsvogel blij met verloop Feestweek Biddinghuizen

Stichting De IJsvogel blij met verloop Feestweek Biddinghuizen
Drukte op de braderie in Biddinghuizen.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - ,,Het was weer een week om nooit te vergeten.’’ Dat schrijft de stichting De IJsvogel in haar verslag van de Feestweek Biddinghuizen, die de afgelopen week werd gehouden.

Verslag stichting De IJsvogel:

Stichting de IJsvogel kijkt terug op een fantastische week, zo werd de avondvierdaagse onder een stralend zonnetje gelopen. Een enkele blaar mocht de pret niet drukken bij de lopers die op vrijdagavond onder begeleiding van Maris Sonores door heel veel mensen enthousiast werden binnengehaald op het evenemententerrein aan de Verlengde Baan.

Na de intocht werd de naam van het evenemententerrein onthuld door burgemeester De Jonge en dorpsvoorzitter Willem Feiken en gaat vanaf nu het Maaiveld heten.

Zo was er na jaren weer een kermis in het dorp waar het iedere avond gezellig druk was en iedereen zich kon uitleven aan al het vermaak wat daar geboden werd. Op vrijdagavond na de intocht kon de jeugd zich uitleven tijdens de kinderdisco welke gehouden werd op het Maaiveld. Er werd heel veel gedanst en gehost door de vele aanwezige kinderen. De zaterdag begon met de kofferbakmarkt en de braderie hier werden de spulletjes goed verkocht en veranderde zo van eigenaar.

Bij de demonstratie van de Brandweer en de EHBO op het Plein was het gezellig druk en kon men zien hoe iemand bevrijd werd uit een auto, hoe er geblust word en kon men een hoop leren hoe te handelen in zulke gevallen.

Bij de oude trekkers en brommers was het gezellig druk, werd er gepronkt met al dat pracht en praal wat er tentoongesteld werd.

De gratis pendelbus welke u naar de verschillende evenementen in en om het dorp bracht was ook een geslaagd experiment waar alle partijen een goed gevoel over hadden. Bij de Op Dreef maaltijd werd druk bijgepraat en genoten van al het lekkers wat er geboden werd.

De zaterdagavond was voor de coverband Hillstreet Live deze band vermaakte het aanwezige publiek met hun gezang, er werd gedanst, gesprongen en wat niet meer. Kortom een gezellige boel.

Tijdens de avond werd er tussendoor ook weer het Biddinghuizer kampioenschap frikadellen eten gehouden, het werd een spannende strijd, iedereen was benieuwd of Cees Bouma zijn beker weer mee mocht nemen of dat het toch Hein de Haan zou worden omdat beide heren gelijk opgingen. De uiteindelijke winnaar hiervan is geworden Cees Bouma met het mooie aantal van 15 stuks, wat weer een verbetering was van zijn record van vorig jaar.

Kortom het was weer een week om nooit te vergeten.

Stichting de IJsvogel wil de vele sponsors en vrijwilligers bedanken voor hun hulp op wat voor manier dan ook voor/tijdens/na deze week, want zonder hen zou het niet mogelijk zijn geweest om deze week te organiseren.