Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Stelling van de Week: Gemeente Dronten betaalt mee aan ‘iconische pleisterplaats’

Stelling van de Week: Gemeente Dronten betaalt mee aan ‘iconische pleisterplaats’
De Belvédèretoren in het Veluwemeer. Kosten: 800.000 euro.

BIDDINGHUIZEN - Burgemeester Aat de Jonge was eind oktober op werkbezoek in Koblenz om een kabelbaan te bezoeken. Hij stuurde enthousiaste berichten naar Nederland. „Fantastisch”, twitterde hij vanuit Duitsland, „Schitterend!”

Stelling van de Week:

De gemeente betaalt mee aan een ‘iconische pleisterplaats’ in de strook langs de Randmeren, zoals een kabelbaan of een uitkijktoren.

.

DeDrontenaar.nl legt in de aanloop naar de verkiezingen wekelijks een stelling voor aan de politieke partijen. Hun standpunten worden gepubliceerd op onze site en verwerkt in onze stemwijzer (MijnStemhulp.nl). Tevens vragen wij de lezers om hun mening in een poll (tot woensdag 13 december).

Kabelbaan en uitkijktoren

In Dronten wordt gestudeerd op plannen om een kabelbaan aan te leggen vanuit de gemeente Nunspeet, over het Veluwemeer. De gemeente heeft 12.500 euro neergelegd voor een onderzoek naar die kabelbaan.

Daarnaast was de gemeente Dronten tot voor kort van plan om een uitkijktoren te bouwen in het Veluwemeer. Deze zogenaamde Belvédèretoren zou 8 ton kosten, voor de helft betaald door de gemeente en voor de andere helft door de provincie.

De gemeenteraad heeft vorig jaar op de rem getrapt. In plaats van het bouwen van de toren werd besloten een prijsvraag uit te schrijven. Hierbij konden plannen worden ingediend voor een ‘iconische pleisterplaats’.

Landschapskunstwerk

Anderhalf jaar later is die prijsvraag nog steeds niet uitgeschreven. Dit komt omdat er inmiddels ook een derde plan ligt: een landschapskunstwerk. Dit is een cadeautje van de provincie Flevoland in verband met 100 jaar Zuiderzeewet. Dit kunstwerk wordt volgend jaar gerealiseerd op de hoek van de Spijkweg en de Bremerbergdijk.

De gemeente en de provincie hebben deze zomer besloten deze drie projecten (toren, kabelbaan en kunstwerk) in samenhang te bekijken. Toenmalig wethouder Dirk Minne Vis zei in juni tegen de gemeenteraad dat de vier ton, die is uitgetrokken voor de uitkijktoren, daarom nog even op de plank blijft liggen.

De vraag van DeDrontenaar.nl aan de lezers en aan de politiek is nu: moet dat geld definitief op de plank blijven liggen of trekt de gemeente toch nog geld uit voor een ‘iconische pleisterplaats’?

Kabelbaan, Belvédèretoren, landschapskunst

MijnStemhulp.nlOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo