DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 6 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Rechtbank vindt WOZ-waarde van recreatiewoningen Biddinghuizen ietsje te hoog

Rechtbank vindt WOZ-waarde van recreatiewoningen Biddinghuizen ietsje te hoog
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

ZWOLLE - De meervoudige belastingkamer van de rechtbank in Zwolle heeft GBLT in het ongelijk gesteld bij de bepaling van de WOZ-waarde van twee recreatiewoningen in Biddinghuizen. De waarde moet ietsje worden bijgesteld en GBLT moet de proceskosten betalen.

Het geschil ging om twee recreatiewoningen uit 2010 gelegen op het Waterparc Veluwemeer te Biddinghuizen, dat wordt beheerd door Landal Greenparks. GBLT houdt zich namens de gemeente Dronten bezig met de onroerende zaakbelasting. Dit bedrijf had de waarde van deze woningen vastgesteld op 227.000 en 396.000 euro.

Kleine verschillen

De eigenares van de woningen was daartegen in beroep gegaan, maar was in het ongelijk gesteld. De rechtbank stelt haar nu deels in het gelijk, alhoewel het om hele kleine verschillen gaat.

GBLT had de waarde namelijk inclusief BTW vastgesteld en volgens de belastingkamer moet dat exclusief BTW zijn. De rechtbank heeft de waarde van de woningen naar beneden bijgesteld met 2.000 en 11.000 euro.

Vlakbij de dijk

De eigenares vond ook dat de waarde lager moest worden ingeschat, omdat beide percelen deel uitmaken van een waterverdedigingswerk van waterschap Zuiderzeeland.

Deze hiervoor geldende uitzondering heeft volgens de rechtbank echter alleen betrekking op de dijk zelf. De woningen staan weliswaar vlakbij de dijk, maar ‘maken geen deel uit van een waterverdedigings- of waterbeheerswerk’.