DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 25 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Raad van State geeft groen licht voor Windplan Groen

Raad van State geeft groen licht voor Windplan Groen
Bijeenkomst in Biddinghuizen over Windplan Groen.
Foto: ©maartenheijenk.nl (archieffoto)
Redactie: M.H.

DEN HAAG - Windplan Groen mag worden gebouwd. Dat schrijft de windkoepel in een persbericht naar aanleiding van de uitspraak van de Raad van State van vandaag.

De Raad van State heeft nagenoeg alle beroepen ongegrond verklaard: ,,Dat betekent dat hiertegen geen bezwaar of beroep meer kan worden ingesteld."

Eén beroep is gegrond verklaard. Dit beroep ging over het geluid en de slagschaduw van alle nieuwe windturbines samen. Volgens de Raad van State moet duidelijker worden vastgelegd dat de nieuwe windturbines samen niet meer slagschaduw en geluid veroorzaken op bijvoorbeeld een woning van derden dan is vastgelegd in de landelijke normen. De Raad van State heeft nu zelf het plan zo aangepast dat dit is geborgd.

90 windmolens

Windplan Groen voorziet in 90 windmolens, het merendeel met een tiphoogte van ver boven de 200 meter. De molens komen aan de oost- en noordkant van de gemeente Dronten. Elf partijen hadden bezwaar aangetekend tegen de plannen, waaronder groepen omwonenden in Ketelhaven en Biddinghuizen, de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart, Zweefvliegclub Flevo en enkele agrariërs.

Veel bezwaarmakers maken zich zorgen over de geluids- en schaduwoverlast. Ook voerden ze aan dat de windturbines de beschermde natuur aantasten in bijvoorbeeld het Ketelmeer en Vossemeer. Volgens de luchtvaartvereniging leidt het windpark tot veiligheidsrisico’s voor de luchtvaart vanuit onder meer Lelystad Airport.

Raad van State

Windplan Groen

Schandalige uitspraak van de raad van State. Precies gelijk als momenteel alle andere uitspraken hieromtrent. De burger is niet interessant. Groene energie die we opstoken in datacenters, dat is interessant. Zoals minister Olongren zei, stoppen met de onzin op land. Plaats het op zee. Onverantwoordelijk gedrag van de overheid wat heel veel problemen in de nabije toekomst gaat brengen. Ben erg benieuwd wat de stille bevolking van Dronten zegt as de eerste mastodonten geplaatst worden.
Jan | woensdag 16 september 2020 13:24