DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 2 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Raad trapt op de rem bij zonneweide Van Werven: „Stoten ons niet 3x aan dezelfde steen”

Raad trapt op de rem bij zonneweide Van Werven: „Stoten ons niet 3x aan dezelfde steen”
Dinand Ekkel (CDA)
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - De firma Van Werven ziet een weide met zonnepanelen als een mooie aanvulling op het bedrijf. Dat enthousiasme werd donderdag niet meteen gedeeld door de fracties van CDA en PvdA in de gemeenteraad.

De raad discussieerde donderdag over de verdubbeling van het bedrijf aan de Biddingringweg. Directeur Ton van der Giessen noemde daarbij de optie van een zonneweide.

De gemeenteraad heeft vorig jaar het licht op groen gezet voor de zonneweides van Dorhout Mees en Flevonice. Daarbij werd wel als voorwaarde gesteld, dat er eerst een visie op zonne-energie moet komen voordat er nieuwe vergunningen worden verleend. Beide fracties toonden zich onlangs onaangenaam verrast door de aankondiging dat de parkeerplaats van Lowlands wordt overdekt met zonnepanelen.

Eerst een visie

„Er moet eerste een ‘visie zon’ komen, voordat wij praten over zonnepanelen”, zei Dinand Ekkel (CDA) donderdag als reactie op het plan van Van Werven. Roelf Raterink (PvdA) was het daarmee eens: „Want wij stoten ons niet drie keer aan dezelfde steen.”