DeDrontenaar.nl

Maandag, 10 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Raad kiest voor Flevo Funfields in plaats van ‘Pretveldjes’

Raad kiest voor Flevo Funfields in plaats van ‘Pretveldjes’
Gemeenteraad Dronten
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - De naam Flevo Funfields voor de recreatieve strook langs de randmeren stond gisteravond ter discussie in de gemeenteraad. ,,Waarom een Engelstalige naam?’’, wilden GroenLinks, ChristenUnie en PvdA weten. Een meerderheid van de raad maakte er echter geen punt van.

Jaap Oosterveld (ChristenUnie) had zich eerder al geërgerd aan de naam: ,,Er komen vooral Duitsers, waarom dan een Engelse naam?’’ Remco de Maaijer (VVD) schudde toen een alternatieve naam uit de mouw: Flevo Unterhaltungs Gebiete. Paul Vermast (GroenLinks) kwam gisteren met een Hollands alternatief: Flevolandse Pretveldjes.

Naam blijft gehandhaafd

De drie kleine fracties werden bij hun verzet tegen de naamgeving gesteund door de SP, maar de rest van de raad vond de naam wel prima. Hij blijft daardoor gehandhaafd, alhoewel uit de verschillende stukken nog steeds niet duidelijk is of het nu met twee of drie woorden wordt geschreven: Flevo Funfields of Flevo Fun Fields.

De behoefte aan een nieuwe naam was ontstaan, doordat er in Biddinghuizen bezwaar was geuit tegen de werknaam ‘Oostkant Dronten’. Flevo Funfields is bedacht door de recreatie-ondernemers die in april voor de tweede keer een open dag hielden onder deze naam.

Rare Sovjetnaam

,,Oostkant was een rare Sovjetnaam’’, vond Paul Vermast. Hij vindt echter dat de gemeente met de nieuwe naam van de regen in de drup belandt: ,,De Duitsers weten het Veerse Meer ook uitstekend te vinden zonder rare Engelse naam.’’

Volgens de tegenstanders van de Engelstalige naam heeft de gemeente een straatnamencommissie en moet die zich over het onderwerp buigen. ,,Heerlijk Helder Hollands’’, zei Vermast, ,,Wij willen deze commissie vragen om tot een deugdelijke Nederlandse naam voor dit gebied te komen.’’

Marktonderzoek

Wethouder Dirk Minne Vis vindt Flevo Funfields nog steeds een aansprekende naam: ,,Er is marktonderzoek naar gedaan. De naam valt erg goed, juist ook bij de doelgroep die wij zoeken voor dit gebied: jongeren en gezinnen die actief willen zijn. Als college bevelen wij deze naam van harte aan!’’

Volgens de wethouder hoeft de naam niet langs de straatnamencommissie: ,,Want het is niet de bedoeling om een geografische naam te geven aan het gebied.’’ Flevo Funfields wordt alleen voor promotionele doeleinden gebruikt en als naam voor het commerciële samenwerkingsverband van bedrijven. Met die uitleg kon de meerderheid van de raad leven.