DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 31 maart 2020

Dagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Prima feestweek en nieuwe frikandellenkampioen in Biddinghuizen

Prima feestweek en nieuwe frikandellenkampioen in Biddinghuizen
Kermis Biddinghuizen
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - De feestweek in Biddinghuizen is gisteravond afgesloten met twee feestbands, die erin slaagden een prima feestje te bouwen. De organiserende stichting De IJsvogel is uitstekend te spreken over het verloop van de week.

Aan het begin van de avond werden voor de derde keer de frikandellenkampioenschappen gehouden. Na twee titels op rij verbrak Cees Bouma weliswaar zijn persoonlijk record van 15 frikandellen binnen een uur, maar zijn prestatie was deze keer bij lange na niet genoeg voor het kampioenschap.

24 frkandellen

De titel ging deze keer naar Victor Kamstra uit Kampen. Hij wist maar liefst 24 frikandellen te verorberen. Kamstra was bij het Op Dreef Festival beland omdat zijn schoonouders in Biddinghuizen wonen.

Eén buitje

Het was de hele dag gezellig druk rond het winkelcentrum in Biddinghuizen. De brandweer en politie trokken veel bekijks en vele inwoners bezochten de braderie en de kofferbakmarkt. Hinderlijk was wel het buitje aan het begin van de middag, waardoor verschillende standhouders op de kofferbakmarkt bijtijds hun biezen pakten.

„Maar voor de rest de hele dag heerlijk gezellig, lekker druk”, aldus voorzitter Teun van Beek van stichting De IJsvogel, „Zo relaxed als het de hele week geweest is met de avondvierdaagse en dergelijke, was het ook zaterdag.”

Twee coverbands

De twee coverbands die het feest afsloten waren volgens de voorzitter ‘helemaal geweldig’: „Die slaagden er uitstekend in om de sfeer erin te krijgen: gewoon gezellig!”

Van Beek concludeert: „We kijken zéér positief en meer zeer goede gevoelens terug op deze feestweek.”