Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Prijsvraag Belvédèretoren wacht op landschapskunst en kabelbaan

Prijsvraag Belvédèretoren wacht op landschapskunst en kabelbaan
De Belvédèretoren
Foto: Architectenbureau Arc2

BIDDINGHUIZEN - De prijsvraag om te komen tot een alternatief voor de Belvédèretoren in het Veluwemeer is nog niet uitgeschreven omdat er op dit moment ‘enkele aanverwante zaken’ spelen. Dit schrijft het college van B en W in antwoord op vragen van de SP-fractie.

Het gemeentebestuur wilde vorig jaar voor 800.000 euro een toren laten bouwen in het Veluwemeer, maar werd teruggefloten door de gemeenteraad. De raad zag veel meer in een ontwerpwedstrijd naar een ‘iconische pleisterplaats’ in de strook langs de randmeren.

100 jaar Zuiderzeewet

B en W wijzen er op dat er nu ook andere zaken spelen. Zo wil de provincie volgend jaar in het kader van 100 jaar Zuiderzeewet een landschapskunstwerk realiseren. In Lelystad oriënteert men zich op een geschikte locatie in de gemeente Dronten.

Daarnaast speelt ook nog steeds het onderzoek naar de realisatie van een gondelbaan tussen de gemeenten Nunspeet en Dronten.

„Dit zijn dusdanige iconen (die mogelijk in hetzelfde gebied worden gerealiseerd) dat het ontwerpen van een iconische pleisterplaats als bijvoorbeeld een Belvédèretoren moet worden afgestemd op deze ontwikkelingen”, vindt het gemeentebestuur.

KabelbaanOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo