DeDrontenaar.nl

Donderdag, 6 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

OVT Ontwikkeling bouwt project met veel flexibiliteit in het centrum van Biddinghuizen

OVT Ontwikkeling bouwt project met veel flexibiliteit in het centrum van Biddinghuizen
Jeroen Oost en Olaf van der Sar bij een maquette van het project in Biddinghuizen.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - Sinds de oude rijwoningen van OFW zijn gesloopt, passeerden verschillende plannen voor het terrein aan De Voor in Biddinghuizen de revue. De keus is uiteindelijk gevallen op een plan van OVT Ontwikkeling. Zij presenteerden vorige week op de woonmarkt in Dronten een bijzonder project voor het centrum van het dorp.

OVT Ontwikkeling stond op de woonmarkt met haar laatste woningen uit het project 620 in de wijk De Graafschap. DeDrontenaar.nl sprak met projectontwikkelaar Jeroen Oost over het nieuwste project.

Wat zijn jullie van plan in Biddinghuizen?
Jeroen Oost: „We gaan aan De Voor een bijzonder project realiseren met vijf types woningen en ontzettend veel flexibiliteit.”

Wat houdt die flexibiliteit in?
„Het is mogelijk om een grote eengezinswoning te kopen, waarin je zelfs zes slaapkamers kunt realiseren. Je kunt je woning ook inrichten met een werkruimte op de begane grond en de woning op de eerste en tweede verdieping. Òf je kiest voor een kangoeroewoning."

Zien we ook appartementen met daarboven links en rechts een etagewoning?
„Klopt, we hebben in dit project ook zogenaamde tripple-woningen, waarbij een appartement op de begane grond is gerealiseerd en daarboven twee bovenwoningen. Alle drie hebben ze een eigen tuin, een eigen berging en een eigen voordeur op de begane grond.”

Waarom hebben jullie voor dit concept gekozen?
„Het zit vlak aan de straat, dus we vinden het niet zo geschikt voor reguliere rijwoningen. Bovendien worden die voldoende aangeboden. De plek in het centrum van Biddinghuizen vraagt om iets bijzonders, bijvoorbeeld de mogelijkheid om zichtbaar te werken aan huis. Daarnaast kregen we van de gemeente het verzoek om te bouwen voor bijzondere doelgroepen, zoals ouderen die alles op één verdieping willen hebben. Vandaar de appartementen mèt tuin. Dat biedt dus ook de mogelijkheid van kangoeroewonen.”

Wat houdt kangoeroewonen in?
„Dat is een vorm van zorgwonen, waarbij het ene huishouden beneden woont en het andere de eerste en tweede verdieping betrekt. Je kunt hierdoor bijvoorbeeld als ouders in een eigen appartement bij het gezin van een kind wonen. Ik kan me ook voorstellen dat het een uitkomst is voor ouders met een kind, die heel veel zorg nodig heeft en die nog niet helemaal de deur uit kan. Zo'n kind kan in dit project een eigen appartement krijgen op de begane grond.”

Om hoeveel woningen gaat het?
„Tsja, dat is door die flexibiliteit natuurlijk moeilijk exact te zeggen. Het kan gaan om tussen de 16 en 24 woningen. Dat hangt er vanaf wat straks de keuzes van de bewoners zijn.”

Wanneer gaan jullie beginnen met bouwen?
„Dat is natuurlijk afhankelijk van de verkoop, maar het is realistisch om te zeggen dat dit jaar nog de eerste paal de grond in kan.”

Woningbouwprojecten