DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 6 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Overheden en politie verwijzen voor verkeerschaos naar organisatie Defqon.1

Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - Niet de de gemeente Dronten, de provincie Flevoland of de politie zijn verantwoordelijk voor de verkeerschaos, zoals die vrijdag ontstond rond Biddinghuizen, maar de organisatie van Defqon.1. „Dat is een verantwoordelijkheid van de organisatie zelf”, meldt de politie.

Voorafgaand aan het pinksterweekeinde stuurde de provincie Flevoland nog een persbericht rond om het verkeer te waarschuwen voor extra drukte rond het evenement Opwekking. Dat is voorafgaand aan Defqon niet gebeurd.

Rol van provincie beperkt

„Voor beide evenementen zijn uitgebreide verkeersmaatregelen getroffen, die zijn uitgevoerd onder verantwoordelijkheid van de organisaties zelf”, schrijft de provincie in een toelichting, „De rol van de provincie is beperkt tot het verstrekken van de vergunning hiervoor.”

Volgens de woordvoerder van de provincie Flevoland is de enige overeenkomst tussen Opwekking en Defqon.1 dat ze op hetzelfde evenemententerrein worden gehouden: „Bij Opwekking gaat het om 25.000 overnachters die gespreid over meerdere dagen aankomen en vertrekken. Bij Defcon gaat het om 45.000 overnachters die in een geconcentreerde periode aankomen. Dat verklaart de drukte.”

Mobiliteitsplan

De gemeente Dronten schrijft over de verkeerschaos: „De gemeente maakt vooraf afspraken in een zogenaamd mobiliteitsplan. Dat is onderdeel van de evenementenvergunning. De uitvoering hiervan ligt bij de organisatie en handhaving gebeurt door de politie.”

De politie schrijft op haar beurt: „Voor wat betreft de maatregelen rond de verkeersstromen: uiteraard zijn wij daarbij zichtbaar aanwezig, maar dat is een verantwoordelijkheid van de organisatie zelf.”

DeDrontenaar.nl heeft de organisatie van Defqon.1 om een reactie gevraagd, doch geen antwoord ontvangen.