DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 11 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

OVDD is bang dat Lidl haar supermarkt in Biddinghuizen straks gaat sluiten

OVDD is bang dat Lidl haar supermarkt in Biddinghuizen straks gaat sluiten
Lidl Biddinghuizen
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - Ondernemersvereniging De Driehoek is bang dat de Lidl op termijn haar vestiging in Biddinghuizen gaat sluiten. Voorzitter Martien Hermans baseert die angst op een brief van de Lidl aan de gemeenteraad. Daarin schrijft de supermarktketen dat ‘gezien de ervaring in Biddinghuizen’ een vestiging in Swifterbant geen reële optie is.

„Wat zegt de Lidl hiermee? Is de Lidl in Biddinghuizen nù al niet rendabel?”, vroeg Hermans donderdag aan de gemeenteraad, „Wat gaat er dan gebeuren als straks de koopstroom uit Dronten richting Biddinghuizen wegvalt omdat er in Dronten-west een veel grotere Lidl komt?”

Leegstand

OVDD sprak eerder al de vrees uit dat de komst van de Lidl naar Dronten-west gaat leiden tot leegstand in het winkelcentrum van Swifterbant. Op basis van de brief van de Lidl is Hermans nu ook bang voor een groot leegstaand winkelpand in Biddinghuizen: „En wat voor invloed heeft dat op de kleinere detailhandel?”

De zinsnede uit de brief van de Lidl was gemeenteraadslid Ferdinand Zomerman (CDA) eveneens opgevallen. Hij noemde het ‘een hele vreemde opmerking’. Ook de CDA’er stelde vragen over de consequenties voor Biddinghuizen van de komst van de Lidl naar Dronten-west.

Nota detailhandel gemeente Dronten