Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Organisatoren Lowlands, Defqon betalen helft van calamiteitenroute Walibi-terrein


BIDDINGHUIZEN - De organisatoren van de grote evenementen op het Walibi-evenemententerrein betalen ongeveer de helft van de 340.000 euro, die nodig is voor de nieuwe calamiteitenroute. Dit schrijven B en W in antwoord op vragen van D66.

„Er is behoefte aan een volwaardige calamiteitenroute achter het evenementencomplex”, meldden B en W in juni. Deze route is vooral nodig bij grote evenementen als Lowlands, Defqon.1 en Opwekking.

Het college kondigde aan, dat aan de organisatoren van evenementen een bijdrage zou worden gevraagd. Dat is inmiddels gebeurd en B en W schrijven nu: „De kostenverdeling is nagenoeg duidelijk: 50% wordt gedekt door de partners van de grote evenementen.”

Spijkweg

Het gemeentebestuur meldt dat de calamiteitenroute niet de enige verkeersmaatregel is: „Er wordt ook gekeken naar de Spijkweg."

„De provincie Flevoland heeft een extra inrit gemaakt tegenover Cerespark naar de parkeerterreinen toe om het verkeer sneller te kunnen afwikkelen. Tijdens Lowlands is de inrit in gebruik genomen en dit heeft positief bijgedragen aan een snellere verkeersafwikkeling.”Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo