DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 15 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Oproep aan projecten in Biddinghuizen: Het geld ligt voor het oprapen

Oproep aan projecten in Biddinghuizen: Het geld ligt voor het oprapen
Gert Jan van Tilburg spreekt de vergadering van Dorpsbelangen toe.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - Drie plannen uit Biddinghuizen werden in februari rijkelijk bedeeld met in totaal 365.000 euro uit het Fonds Leefbaarheid van de provincie Flevoland. Gert Jan van Tilburg zei het dinsdag bij de vergadering van Dorpsbelangen Biddinghuizen niet met zoveel woorden, maar het kwam er wel op neer: het geld ligt voor het oprapen.

Het multifunctioneel gebouw (MFG), Hanneke’s Pluktuin en het calisthenicspark krijgen veel geld van de provincie. Gert Jan van Tilburg is voorzitter van de commissie die de aanvragen voor dit Fonds Leefbaarheid beoordeelt.

Reclame maken

„Ik mag reclame maken: het Fonds Leefbaarheid gaat in september nòg een ronde doen. Dus heb je in Biddinghuizen plannen: ga ermee aan het werk”, zei Van Tilburg dinsdag.

Een vergelijkbare functie heeft Gert Jan van Tilburg bij de verdeling van Europese subsidies in Flevoland. De gemeente Dronten wil hieraan meebetalen, maar de projecten laten nog op zich wachten: „Ga daar eens over nadenken, want er zijn mogelijkheden.”

Jeugdfonds

Hij wees de aanwezigen tevens op het Geert Popkema Jeugdfonds. Dit fonds geeft financiële ondersteuning aan onder anderen broer en zus Iska en Sacha Buwalda (wielrennen en judo) uit Biddinghuizen. „Als je iets specifieks wilt: kijk op de site van het Geert Popkema Jeugdfonds.”

Tenslotte noemde hij het bewonersbudget dat de gemeente Dronten beschikbaar stelt voor wijken die dat nodig hebben: „Wil je een feestje organiseren in de wijk? Meld dat! Dan kun je een bedrag van 500 euro vragen en dan kun je een feestje bouwen om de integratie en sociale cohesie te bevorderen.”

Dossiers MFG