DeDrontenaar.nl

Donderdag, 6 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Onduidelijkheid over doorgaan Opwekking: „We weten het niet”

Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - Het is onduidelijk of het evenement Opwekking tijdens het pinksterweekeinde doorgaat. „De realiteit is dat we het op dit moment niet weten”, schrijft de organisatie op haar website, „Er zijn wellicht veel redenen om te denken dat het niet door kan gaan, maar er zijn ook genoeg redenen om nog af te wachten, te bidden en te blijven hopen dat we dit jaar toch de vijftigste Pinkster­conferentie kunnen vieren.”

Opwekking is één van de drie grote evenementen op het Walibi-evenemententerrein, naast Lowlands en Defqon.1. Vele duizenden christenen komen hiervoor ieder jaar naar Biddinghuizen. Dit jaar staat de ontmoeting gepland van vrijdag 29 mei tot en met maandag 1 juni.

Weloverwogen

„Gedurende het hele jaar offeren honderden mensen hun tijd en energie op om de Pinkster­conferentie mogelijk te maken en vele organisaties zijn druk met hun aandeel aan dit prachtige evenement. Daarom is het belangrijk om weloverwogen, en op de juiste tijd, beslissingen te nemen”, stelt stichting Opwekking

Er is inmiddels een crisisteam opgericht: „Dit team houdt de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en bereidt diverse scenario’s voor.” Aangekondigd wordt dat er de komende week nieuwe informatie wordt bekendgemaakt.

Coronavirus