Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Nul-op-de-meterwoningen aan De Voor opgeleverd: „Een trots en voldaan gevoel”

Nul-op-de-meterwoningen aan De Voor opgeleverd: „Een trots en voldaan gevoel”
Foto: eigen foto

BIDDINGHUIZEN - Aan De Voor in Biddinghuizen is op een snikhete dag het project van 18 eengezinswoningen opgeleverd. De volledig gasloze nul-op-de-meterwoningen zijn binnen een half jaar gerealiseerd. De bewoners krijgen op 1 augustus de sleutel.

„Schutte Bouwbedrijf was verantwoordelijk voor de snelle realisatie en zorgde er mede voor dat de oplevering vlekkeloos verliep”, meldt projectontwikkelaar Sustay, „Korfker architecten was verantwoordelijk voor het ontwerp.”

Middensegment

De bewoners hebben straks bij normaal verbruik geen energielasten. Het project bestaat uit huurwoningen in het middensegment: „Waar in Nederland zo veel behoefte aan is”. De woningen tellen drie lagen, drie slaapkamers, een zolder, een luxe badkamer en keuken. Ook hebben ze zonnige achtertuinen met een eigen berging.

Bij de oplevering werden de toekomstige bewoners en andere betrokkenen toegesproken door Schutte Bouwbedrijf, ontwikkelaar Sustay en de gemeente Dronten. Wethouder Roelof Siepel verrichtte de laatste handelingen.

Bijzondere dag

„Een bijzondere dag voor Biddinghuizen”, zei de wethouder, „Want voor de eerste keer hebben we hier in het dorp duurzame nul-op-de-meter woningen. Een ingeslagen weg die we graag als gemeente blijven bewandelen. Een trots en voldaan gevoel.”

Update: duizend euro

De huurprijs voor de woningen bedraagt zo'n duizend euro. Exact: 999 euro per maand.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo