DeDrontenaar.nl

Donderdag, 13 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Nieuwe hybride achtbaan van Walibi Holland krijgt de naam ‘Untamed’

Nieuwe hybride achtbaan van Walibi Holland krijgt de naam ‘Untamed’
Mascha van Till (links) onthult de nieuwe naam.
Foto: Walibi Holland
Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - Walibi Holland heeft tijdens de afsluiting van het jaar de naam van de nieuwe achtbaan bekend gemaakt. De hybride achtbaan, die geopend wordt op 1 juli, krijgt de naam ‘Untamed’.

Afgelopen voorjaar werd bekend dat Walibi de achtbaan Robin Hood gaat ombouwen tot een hybride achtbaan. Dit gebeurt in samenwerking met het Amerikaanse bedrijf Rocky Mountain Constructions (RMC).

In september begon RMC met de eerste voorbereidingen voor de bouw van de nieuwe achtbaan. Op de laatste avond van dit seizoen, tijdens de Halloween Fright Night, kreeg de houten Robin Hood een afscheidsavond onder het thema ‘hout en nieuw’. Nadat enkele bezoekers een laatste rit maakten, was het directrice Mascha van Till die de nieuwe naam onthulde.

Wild en ruig

De naam Untamed verwijst naar ongetemd, wild en ruig. „Precies de woorden die de nieuwe ride omschrijven: een supertoffe achtbaan die z’n weerga niet kent”, aldus Van Till, „Een unieke baan waarvan we heel blij zijn dat deze in Walibi Holland komt te staan. Ik kijk nu al uit om in juli volgend jaar een rit te kunnen maken!”

Wabibi is het komend seizoen geopend vanaf 6 april. De achtbaanliefhebbers moeten dan nog bijna drie maanden wachten op de nieuwe attractie. Walibi maakt nog niet bekend hoe de nieuwe achtbaan er precies uit komt te zien. Dat wordt de komende weken stukje bij beetje onthuld.