DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 5 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Niemand tekent bezwaar aan tegen zonnepark op golfbaan Dorhout Mees in Biddinghuizen

Niemand tekent bezwaar aan tegen zonnepark op golfbaan Dorhout Mees in Biddinghuizen
Foto: Erich Westendarp
Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - Het zonnepark op de golfbaan van Dorhout Mees is weer een stap dichterbij gekomen. In de afgelopen periode lag de vergunningsaanvraag ter inzage en konden omwonenden bezwaren indienen. „Na het sluiten van deze periode is gebleken dat deze niet zijn ingediend”, aldus het bedrijf Solarfields uit Groningen, dat het park gaat aanleggen, „Dit betekent dat de vergunning voor het project wordt verleend.”

Zonnepark Dorhout Mees beslaat een oppervlakte van 85,5 hectare. „Het park is op dit moment, met een gepland 125 MWp, de grootste van Nederland en draagt bij aan de doelstellingen die binnen gemeente Dronten gesteld zijn”, meldt Solarfields, „Gedurende 25 jaar wekt het zonnepark voldoende duurzame energie op voor bijna 34.000 huishoudens op jaarbasis.”

Als de vergunning is verleend, is het aanvragen van de landelijke subsidie een volgende stap: „Deze subsidie is nodig om een zonnepark te kunnen realiseren in Nederland.” Solarfields verwacht dit najaar de aanvraag te kunnen doen.

Dorhout Mees