DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 6 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Maar liefst 240 coureurs bij 45ste editie van autocross Biddinghuizen

Maar liefst 240 coureurs bij 45ste editie van autocross Biddinghuizen
Redactie: M.H.

DRONTEN - Op het Van Wervencircuit in Biddinghuizen wordt op donderdag 27 april vanaf tien uur ’s ochtends de koningscross gehouden. Het is de 45ste editie van dit evenement.

,,De winter is voorbij en de coureurs zijn weer volop bezig in hun schuren en garages om de snelle racemonsters te prepareren voor een nieuw seizoen vol met spektakel’’, meldt de organiserende autocrossvereniging De Flintstones.

240 coureurs

Het deelnemersveld is dit jaar goed gevuld met 240 coureurs uit het hele land en een stijging van het aantal driewielers en sierra duo’s. Nieuw dit jaar is de superstandaardklasse waar speciale computersystemen in combinatie met aangepaste motoren gaan zorgen voor nog hogere snelheden.

,,De jaarlijkse autocross wordt gekenmerkt als een dag vol sensatie, snelheid en krachtmeting op de baan en bovenal een dag vol gezelligheid’’, aldus De Flintstones. Voor de kinderen is er groot springkussen.

Aanvang: donderdag 27 april 2017 10:00

Wel eens in Friesland geweest? Blauwhuis? Kollum? Hallum? Daar wordt pas echt gestreden, daar ligt de snelheid vele malen hoger. Friesland is het Mekka van de autocross. Punt.
Beimers | vrijdag 28 april 2017 12:30