DeDrontenaar.nl

Zondag, 29 maart 2020

Dagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Janny van den Bos rekent op nieuw onderkomen De Kans: „Ik heb zó veel vertrouwen”

Janny van den Bos rekent op nieuw onderkomen De Kans: „Ik heb zó veel vertrouwen”
Vrijwilligers van het inloophuis met rechts Janny van den Bos.
Foto: ©maartenheijenk.nl (archieffoto)
Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - Als alles volgens de planning verloopt, gaat in november de eerste paal de grond in voor het Multifunctioneel Gebouw Biddinghuizen. Aansluitend wordt het bestaande Koetshuis gesloopt, evenals het naastgelegen inloophuis De Kans. Voor dit inloophuis is geen ruimte in het MFG. Alhoewel er nog geen zicht op een nieuw onderkomen, maakt coördinator Janny van den Bos van De Kans zich absoluut geen zorgen.

Het MFG kost 4 miljoen euro en is bedoeld voor de kerken, de sport en allerlei maatschappelijke functies. De oplevering staat gepland voor eind 2019.

DeDrontenaar.nl sprak met Janny van den Bos over de vraag wat er na realisatie van het MFG gebeurt met De Kans. Het inloophuis is nu nog gevestigd aan de Havenweg, meteen naast het Koetshuis.

Jullie moeten met de komst van het MFG de huidige ruimte verlaten. Is er al zicht op iets nieuws?
Janny van den Bos: „Nee, nog niet. Maar ik heb er wel heel veel vertrouwen in. We vallen sinds maart onder De Meerpaal en dat geeft wat meer houvast. We hebben de afgelopen jaren zoveel terrein gewonnen, dat wij niet meer zomaar zullen verdwijnen. Dat gaat niet gebeuren!”

Was deel uitmaken van het MFG voor jullie geen optie?
„In het MFG is nooit rekening met ons gehouden. Dat begreep ik al tijdens de eerste bijeenkomst waarbij ik aanwezig was, dus dat wisten wij vanaf het begin.”

Vind je dat jammer?
„Nee. Het inloophuis is het inloophuis, dat moet in een situatie blijven zoals nu: kleinschalig, een soort huiskamer, voor iedereen bereikbaar. In een multifunctioneel centrum kàn dat niet. Daar moet je een ruimte delen met anderen en moet je elke keer al je spullen weer oppakken. Dat zouden wij niet willen.”

Maar concreet is er dus nog niets?
„Nee, maar zoals gezegd maak ik me daar ook geen zorgen over. Ik denk dat we daar volgend jaar nog wel zitten en ik wil geen onrust veroorzaken bij onze mensen. Ik probeer de spanning buiten de deur te houden. We hebben er gesprekken over, het staat overal op de agenda, dus ik geloof er niets van dat het inloophuis straks geen plek meer zal hebben. Ondertussen hou ik heel scherp in de gaten wat er allemaal gebeurt.”

Volgend jaar, bedoel je daarmee heel 2019?
„Zeg nooit nooit, maar ik verwacht inderdaad het komende jaar nog geen desastreuze veranderingen. Ik vertrouw erop dat ze eerst het nieuwe MFG bouwen en dat er daarna pas over sloop gesproken wordt. Ik kan me niet voorstellen dat ze voor die tijd al heel rigoureus gaan slopen.”

Jij ligt er al met al niet wakker van?
„We krijgen steun van allerlei kanten en ik heb zó veel vertrouwen. Het komt goed!”

Dossiers MFG