DeDrontenaar.nl

Woensdag, 15 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Indienen van bezwaarschriften kan volgens Vliegop Biddinghuizen best wat opleveren

Indienen van bezwaarschriften kan volgens Vliegop Biddinghuizen best wat opleveren
Frank Pels
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - De actiegroep Vliegop Biddinghuizen roept zoveel mogelijk dorpsgenoten op om een bezwaarschrift in te dienen tegen het luchthavenbesluit voor vliegveld Lelystad. Volgens de groep, die onderdeel is van Dorpsbelangen Biddinghuizen, heeft het verleden uitgewezen dat indienen van een ‘zienswijze’ wel degelijk zin heeft.

„Vanaf april 2020 wil Lelystad Airport vakantievluchten met Boeings en Airbussen gaan uitvoeren. Maar liefst 45.000 vluchten per jaar mogen er straks worden uitgevoerd tussen 6.00 en 23.00 uur, met een uitloop tot 24.00 uur”, schrijft de actiegroep in een persbericht, „Door de ligging van de aanvlieg- en vertrekroutes zal dit veel geluidsoverlast opleveren voor Dronten-west, Swifterbant en Biddinghuizen.”

Tot 21 februari

Tot 21 februari ligt het luchthavenbesluit ter inzage en kan er een zienswijze worden ingediend om bezwaar te maken en overige zorgen naar voren te brengen. „Daarna is er geen inspraakmogelijkheid meer”, waarschuwt Vliegop Biddinghuizen.

Secretaris Frank Pels beseft dat het schrijven van een bezwaarschrift veel werk is: „Daarom hebben wij op onze website een link staan waarmee in twee gemakkelijke stappen een zienswijze kan worden ingediend.”

Vijf jaar geleden

De actiegroep herinnert eraan dat er vijf jaar geleden vanuit Biddinghuizen veel zienswijzen zijn ingediend: „Dat heeft toen geleid tot verbetering van de vliegroutes en de komst van twee nieuwe handhavingspunten bij Dronten-west en Biddinghuizen.”

„Als we de luchthaven onverhoopt niet kunnen tegenhouden, dan willen we dat het wordt uitgesteld tot het luchtruim van Nederland opnieuw is ingedeeld in 2023 en gunstigere vliegroutes mogelijk zijn.”