DeDrontenaar.nl

Maandag, 1 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Huizenprijzen dalen door Windplan Groen met 1,4 tot 2,6%: „Schadeclaim indienen”

Huizenprijzen dalen door Windplan Groen met 1,4 tot 2,6%: „Schadeclaim indienen”
Bijeenkomst over Windplan Groen in Biddinghuizen.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - De huizenprijzen in Biddinghuizen dalen als gevolg van de komst van de hoge windmolens rondom het dorp met 1,4 tot 2,6%. Dat voorspelt Allard van der Steege, projectadviseur van de windkoepel.

Van der Steege is directeur van Ventolines BV. Hij baseert zijn verwachtingen op onderzoek van de Universiteit van Amsterdam naar vergelijkbare projecten. De mate waarin de waarde van de woningen daalt is volgens hem afhankelijk van de afstand tot de dichtstbijzijnde windmolen.

De projectadviseur deed zijn uitspraken gisteren in De Voorhof tijdens een bijeenkomst, gezamenlijk georganiseerd door Windplan Groen en verontruste dorpsbewoners. Hij wees de dorpsbewoners erop dat ze een schadeclaim kunnen indienen.

Planschade

Het gaat dan om zogenaamde ‘planschade’, een wettelijk recht voor inwoners. „Op het moment dat het inpassingsplan klaar is, kun je een verzoek tot planschade indienen bij het bevoegd gezag dat het inpassingsplan heeft gemaakt. Dat betekent in dit geval het ministerie van Economische Zaken.”

Inwoners van Biddinghuizen moeten hun claim indienen bij de gemeente Dronten. Die stuurt het vervolgens door naar het ministerie.

Windplan Groen