Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Gemeenten op de Veluwe roepen weer op om overlast van Lowlands te melden

Gemeenten op de Veluwe roepen weer op om overlast van Lowlands te melden

ELBURG - De gemeenten Nunspeet, Elburg en Oldebroek roepen hun inwoners weer op om overlast van het Lowlands-festival te melden via WhatsApp of sms. De gemeenten gaan ook zelf metingen verrichten: „De uitkomsten hiervan worden besproken met de gemeente Dronten.”

Bij de afgelopen editie van Defqon.1 kwamen er 42 meldingen van de eigen burgers bij de drie Veluwegemeenten binnen. Daarnaast waren er 100 telefoontjes uit andere gemeenten, met name Kampen, Zwolle en Zwartewaterland.

Vergunningen

De gemeente Elburg schrijft op haar website over Lowlands: „Walibi heeft hiervoor de vereiste vergunningen, maar afhankelijk van de windrichting en het volume van de muziek kan dit overlast opleveren.”

Elburg benadrukt wederom dat inwoners met officiële klachten niet bij de eigen gemeente terecht kunnen: „Wilt u dat uw melding in behandeling wordt genomen als klacht, dan kunt u uw klacht doorgeven aan de Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (OFGV).”Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo