DeDrontenaar.nl

Woensdag, 8 april 2020

Dagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Gemeente vervangt de werknaam ‘Oostkant Dronten’ door ‘Flevo Funfields’

Gemeente vervangt de werknaam ‘Oostkant Dronten’ door ‘Flevo Funfields’
Dinesh Chotoe
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - Marielle Steeneveld uit Biddinghuizen krijgt haar zin. Zij verzette zich eerder dit jaar tegen de naam ‘Oostkant Dronten’ voor het recreatieve gebied bij Biddinghuizen. B en W hebben naar haar geluisterd en omarmen nu de nieuwe naam Flevo Funfields.

Het is nog niet helemaal duidelijk of 'Flevo Funfields' de officiële naam of voorlopig alleen een werknaam is. Feit is wel dat B en W de nieuwe term in de kadernota 2017 voor ’t eerst hebben overgenomen. De naam ‘Flevo Funfields’ wordt daarin maar liefst zestien keer genoemd.

Oostkant niet meer noemen

Wethouder Ton van Amerongen kon vanmorgen bij de presentatie van de kadernota nog niets zeggen over de status van de naam Flevo Funfields: ,,Maar ik begrijp van mijn collega dat dàt de naam gaat worden. Oostkant mag ik niet meer noemen.''

Volgens communicatiemedewerker Robert van Vliet is de naamgeving lastig: ,,Als het om een straatnaam gaat, dan hebben we daar een straatnamencommissie voor. Hier gaat het om een gebied. Wel hebben we met het gebied zelf afgesproken dat we Oostkant niet meer gebruiken.''

Twee of drie hoofdletters

Over de spelling van de nieuwe naam bestaat in het gemeentehuis nog geen eenduidigheid. In de kadernota wordt het met twee hoofdletters geschreven (Flevo Funfields) en in het begeleidende persbericht met drie (Flevo Fun Fields). Van Vliet kondigt aan dat daarover afstemming gaat plaatsvinden.

Ergernis over Oostkant Dronten

De discussie over de naam 'Oostkant Dronten' werd aan het rollen gebracht door Marielle Steeneveld. Zij ergerde zich aan deze werknaam, die in gemeentelijke stukken werd genoemd, omdat het in veel gevallen gewoon over Biddinghuizen ging.

Dinesh Chotoe, adjunct directeur van Dorhout Mees, zei vorige maand dat de ondernemers hebben gekozen voor de naam Flevo Funfields. Het is de naam van de open dag, die vier recreatieondernemers ieder jaar in april organiseren. Flevo Funfields geeft volgens de bedenkers precies weer wat voor soort bedrijven ze zijn: recreatief en sportief.