DeDrontenaar.nl

Woensdag, 23 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Gemeente Dronten stelt noodverordening in voor onschadelijk maken vliegtuigbom

Gemeente Dronten stelt noodverordening in voor onschadelijk maken vliegtuigbom
Het gebied waar de vliegtuigbom ligt.
Foto: gemeente Dronten
Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - B en W van de gemeente Dronten hebben een noodverordening ingesteld voor het onschadelijk maken en verwijderen van een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog. Mensen mogen zich niet in de omgeving van de bom bij de Hoekwantweg 14 ophouden en auto’s kunnen door de politie worden verwijderd.

De Engelse vliegtuigbom wordt morgen (donderdag 28 juni) opgeruimd. Volgens B en W is hiervoor een noodverordening nodig: „Ter handhaving van de openbare orde en ter beperking van het gevaar.”

Desnoods tegen de wil

Als dat nodig is, mogen terreinen en gebouwen worden betreden. „Desnoods tegen de wil van de bewoners of gebruikers”, aldus de noodverordening.

De noodverordening geldt van 's ochtends acht tot 's middags één uur. „Dat betekent dat niemand zich gedurende deze periode mag bevinden in een straal van 1320 meter rondom Hoekwantweg 14 te Biddinghuizen. Ook voertuigen moeten in dat gebied van de weg zijn en vee en huisdieren moeten binnen blijven. De Hoekwantweg is tijdens de ontmanteling afgesloten voor verkeer", aldus de gemeente.

Aanvang: donderdag 28 juni 2018 09:00