DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 5 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Geïnteresseerde koper wil Rivièra Beach in Biddinghuizen fors uitbreiden

Geïnteresseerde koper wil Rivièra Beach in Biddinghuizen fors uitbreiden
Foto: maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - Het bedrijf EuroParcs is in onderhandeling met de Oostappen Groep om Rivièra Beach over te nemen. Het bedrijf heeft bij de gemeente Dronten een aanvraag ingediend om het vakantiepark fors te mogen uitbreiden.

EuroParcs wil van om Rivièra Beach een luxe familieresort maken met gevarieerde accommodaties, die ook voor grote groepen vakantiegangers geschikt en betaalbaar zijn. Daarvoor zijn forse investeringen gepland.

300 vakantiewoningen

Zo wil het bedrijf 300 stenen vakantiewoningen van 80 vierkante meter bouwen. Daarnaast wil men maar liefst 700 ‘kampeermiddelen’ realiseren. Dit zijn bijvoorbeeld chalets, tenthuisjes, trekkershutten of stacaravans.

De plannen van EuroParcs passen volgens het gemeentebestuur prima in het beleid van de gemeente Dronten: ,,Het gebied wordt aantrekkelijker voor de toerist en biedt volop kansen voor toename van de werkgelegenheid. Ook kunnen nabijgelegen ondernemingen (horeca, outdoor ondernemingen en winkeliers) meeprofiteren door hun aanbod af te stemmen op de bezoekers.“

Precedentwerking

Toch zet de gemeente het licht niet meteen op groen. Zo wil EuroParcs het geheel jaarrond exploiteren en zijn er ingrijpende plannen voor het buitendijkse gedeelte van het park. ,,Dit heeft een precedentwerking voor het hele gebied en hiervoor is een zorgvuldige afweging nodig voordat er een besluit kan worden genomen”, aldus het gemeentebestuur.