DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 25 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Flintstones gaan voor Koningscross uit van vier- tot vijfduizend toeschouwers

Flintstones gaan voor Koningscross uit van vier- tot vijfduizend toeschouwers
Veel belangstelling voor de funklasse.
Foto: Flintstones
Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - „Meestal hebben we tussen de vier- en vijfduizend toeschouwers. Gezien de weersverwachtingen zullen die er ook morgen wel zijn.” Dat zegt voorzitter Pepijn Dijkhuis van de autocrossvereniging De Flintstones over de cross op Koningsdag op het Van Wervencircuit.

„We zijn er klaar voor”, vervolgt Dijkhuis, „Momenteel treffen we de laatste voorbereidingen: het testen van het geluid, het sproeien van de baan, dat soort dingen.”

Maximum aantal

Er staan voor Koningsdag vanaf 's ochtends tien uur 65 wedstrijden op het programma. Het maximum aantal van 230 crossers heeft zich ingeschreven. Daarbij is de belangstelling voor de funklasse opvallend: „Dat zijn de driewielers. Normaal hebben we er daar een stuk of twaalf van, nu een gigantische groep.”

„De baan ligt er superstrak bij”, vertelt de voorzitter, „Het moet bij ons niet te droog zijn, want dan sta je als vrijwilligers en toeschouwers in het stof en zie je niets meer. Onze baan is op z’n best als-ie iets vochtig is. Daarom zijn we de baan al een x aantal dagen aan het sproeien, zodat we het morgen goed aan kunnen.”

Cross in juni

De cross op Koningsdag staat al sinds jaar en dag op het programma en is steevast een succesnummer. De belangstelling voor de autocross in juni loopt de laatste jaren iets terug. „Die gaan we straks extra promoten”, kondigt Pepijn Dijkhuis aan.