DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 26 mei 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Flintstones, Bremerbaai en IJsvogel stemmen feesten in Biddinghuizen op elkaar af

Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - Er komt het komend jaar weer een Bremerbaai Festival, in het dorp zelf wordt weer een feestweek gehouden en ook autocrossvereniging De Flintstones heeft een feestje op het programma staan. In tegenstelling tot dit jaar worden de data nu op elkaar afgestemd. ,,Er is een constructieve samenwerking tussen alle partijen’’, aldus dorpsvoorzitter Willem Feiken.

Dit jaar plande de gemeente Dronten de eerste editie van het Bremerbaai Festival op dezelfde dag als het dorpsfeest en de autocross. Dat probleem is volgens Feiken ‘in goede harmonie’ opgelost, onder andere met een busverbinding tussen de drie evenementen. Voor het komende jaar hebben de drie organisatoren alweer rond de tafel gezeten en is besloten om elkaar niet meer in de wielen te rijden.

De stichting De IJsvogel heeft de feestweek naar voren gehaald: van juni naar mei. ,,Dat had vooral te maken met de beschikbaarheid van de kermis’’, aldus Willem Feiken.

Kermis tijdens feestweek

Die kermis maakte dit jaar voor ’t eerst sinds jaren deel uit van de feestweek. ,,De kermisexploitanten waren gigantisch goed te spreken over de bezoekersaantallen’’, zei voorzitter Teun van Beek van De IJsvogel vorige week tijdens de najaarsvereniging van Dorpsbelangen, ,,We zijn nog met ze in gesprek over volgend jaar, maar ik denk dat we er wel uit komen.’’

De feestweek wordt gehouden van 16 tot 20 mei. In die week is ook de avondvierdaagse in Biddinghuizen.

Video feestweek

  • Bijgaande video toont het frikandellenkampioenschap tijdens de feestweek van dit jaar.