DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 7 april 2020

Dagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Flevonice stopt met exploitatie van huidige ijsbaan: „Op zoek naar nieuwe technologieën”

Flevonice stopt met exploitatie van huidige ijsbaan: „Op zoek naar nieuwe technologieën”
Flevonice
Foto: eigen foto
Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - „Tot onze spijt kunnen wij de exploitatie van de 2,5 kilometer lange ijsbaan niet rond krijgen”, meldt de directie van Flevonice. Het bedrijf heeft besloten te stoppen met de exploitatie van de ijsbaan in de huidige vorm: „Wij gaan op zoek naar nieuwe technologieën.”

„De afgelopen jaren is gebleken dat de Nederlandse winters warmer worden. De ijsbaan moest steeds vaker dicht door harde wind en hoge temperaturen”, zo motiveert de directie dit besluit, „Wij hebben hard gewerkt om de ijsbaan winstgevend te houden, maar de afgelopen weken hebben ons helaas doen beseffen dat de ijsbaan zoals die nu is geen toekomst meer heeft.”

Pauze ingelast

Flevonice gaat door met de exploitatie van de rest van het park. „Komend jaar hebben we een pauze ingelast om nieuwe activiteiten te kunnen ontplooien. We houden de deuren in 2020 grotendeels gesloten voor het publiek en gebruiken deze tijd om te bouwen aan een energiepositief sports en funpark.”

Zonnepark

De bouw van het zonnepanelenpark gaat volgens het bedrijf wel gewoon door. Flevonice heeft momenteel 2 megawatt aan zonnepanelen op haar terrein en gaat komende jaren het zonnepark verder uitbreiden naar ruim 40 megawatt.

„Het idee is dat wij niet energieneutraal gaan draaien met ons bedrijf, maar energiepositief”, vertelt de directie van Flevonice, „Zo dragen wij bij aan een duurzame toekomst, niet alleen voor Flevonice, maar voor de hele provincie.”

Flevonice