Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Flevo Funfields moet de werknaam ‘Oostkant Dronten’ vervangen

Flevo Funfields moet de werknaam ‘Oostkant Dronten’ vervangen
Adjunct directeur Dinesh Chotoe van Dorhout Mees.
Foto: ©maartenheijenk.nl

BIDDINGHUIZEN - Als het aan de organisatoren van het evenement Flevo Funfields ligt, wordt hun naam straks omarmd als nieuwe naam van wat nu nog ‘Oostkant Dronten’ heet. Dat vertelt Dinesh Chotoe, adjunct directeur van Dorhout Mees.

Het agrarisch gebied moet volgens Chotoe de naam Flevo Foodfields krijgen. In lijn met die alliteratie is voor het hele gebied de naam ‘FFF naar Flevoland’ bedacht. Spreek uit: Effe naar Flevoland. De namen zijn ontsproten uit de breinen van de ondernemers, die zaterdag voor het tweede jaar op rij open huis hielden onder de naam Flevo Funfields.

'Oostkant Dronten' is werknaam

De strook langs het Drontermeer en het Veluwemeer wordt nu in ambtelijke stukken veelal ‘Oostkant Dronten’ genoemd. ,,Dat is een werknaam die een eigen leven is gaan leiden’’, zegt Dinesh Chotoe over de behoefte aan een goede naam.

Marielle Steeneveld uit Biddinghuizen heeft onlangs de discussie over de naamgeving op gang gebracht. Zij vindt de naam Oostkant Dronten een merkwaardig gedrocht en ageerde ertegen met een eenmansactie. ,,Wij zijn bekend als Biddinghuizen en niet als Oostkant Dronten. Dat moet zo blijven’’, aldus Steeneveld.

Flevoboulevard

Als alternatieve naam werd aanvankelijk vooral ‘Flevoboulevard’ genoemd. Die vlag dekt volgens de organisatoren van Flevo Funfields echter niet de lading. Hun eigen bedenksel geeft wel precies weer wat voor soort bedrijven ze zijn, namelijk recreatief en sportief.

Wat Dinesh Chotoe betreft wordt Flevo Funfields daarom niet alleen de naam van een eendaags evenement, maar van het hele recreatieve gebied: ,,Wij willen die naam adopteren. Je kunt er alles mee.’’

Dossier Flevo FunfieldsOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo