Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Festivals zorgen voor toename misdaad Biddinghuizen: vooral veel zakkenrollerij

Festivals zorgen voor toename misdaad Biddinghuizen: vooral veel zakkenrollerij
Zakkenrollerij
Foto: Steve Buissinne

BIDDINGHUIZEN - De misdaadcijfers voor Biddinghuizen gaven vorig jaar een toename van 20% te zien. De groei zat 'm vooral in de zakkenrollerij (+106%), bedreiging (+220%) en mishandeling (+46%).

De politie heeft gisteren de misdaadcijfers over het jaar 2019 gepubliceerd. Doorgaans worden deze in Biddinghuizen sterk beïnvloed door de grote festivals en het toerisme. Mede daardoor werden er in Biddinghuizen 506 misdrijven gemeld en in Swifterbant - dat ongeveer even groot is - 'slechts' 159.

Drugshandel

Tijdens de festivals Defqon.1 en Lowlands ging het in het verleden meestal over drugshandel. De laatste jaren is in Biddinghuizen het aantal meldingen over drugshandel echter sterk afgenomen: van 221 gevallen drie jaar geleden naar 56 twee jaar geleden en 38 vorig jaar.

Wel werden er vorig jaar in Biddinghuizen 122 gevallen van zakkenrollerij gemeld, 35 mishandelingen en 16 bedreigingen.

Vernielingen en inbraken

Opvallend is dat het aantal vernielingen in Biddinghuizen is gehalveerd: van 32 in 2018 naar 16 vorig jaar.

Het aantal woninginbraken ligt aanzienlijk lager dan enkele jaren geleden: 14 in 2018 en 13 vorig jaar. De jaren daarvoor waren dat er steeds meer dan twintig, met een uitschieter van 47 in 2013.

Het aantal verkeersongevallen bedroeg 32. Het is voor ’t eerst sinds 2014 dat dit er meer dan dertig waren.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo