Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Dyane van Bavel en Jolanda Mailly starten kringloopwinkel in Biddinghuizen

Dyane van Bavel en Jolanda Mailly starten kringloopwinkel in Biddinghuizen
Dyane van Bavel (links) en Jolanda Mailly.
Foto: De Basisz

BIDDINGHUIZEN - Stichting De Basisz uit Zeewolde opent op vrijdagmiddag 20 januari een kringloopwinkel aan De Dreef in Biddinghuizen. De zaak wordt gerund door Dyane van Bavel en Jolanda Mailly. Zij richten zich in eerste instantie op de inname en verkoop van tweedehands boeken, woonaccessoires, decoratie en kleding.

Dyane en Jolanda zijn inwoners van Biddinghuizen en waren op zoek naar meer leefbaarheid, saamhorigheid en gezelligheid in hun dorp. De opening van de winkel moet daar invulling aan geven.

Leerwerkbedrijf

Beide dames liepen een aantal maanden stage bij het leerwerkbedrijf in Zeewolde en hebben geconstateerd dat dit concept wèrkt. ,,Iedereen komt samen in De Basisz, er is geen onderscheid tussen mensen en dat zorgt voor de goede sfeer. Iets wat wij in Biddinghuizen ook heel graag willen’’, zegt een enthousiaste Jolanda.

Over de inrichting van het pand zeggen ze: ,,We maken er een sfeervol geheel van, waar mensen graag komen shoppen of even wat komen kletsen aan de gezellige grote keukentafel. We willen graag ongedwongen contacten leggen en ondertussen de leukste tweedehands boeken, snuisterijen en kleding verkopen.’’

Zetje in de rug

,,In het project is ruimte voor iedereen die een zetje in de rug kan gebruiken of een duwtje de goede richting nodig heeft’’, legt Dyane uit, ,,Je hoort wel eens gemopper over de leefbaarheid in de kleine dorpen. Wij willen een fijne plek creëren waardoor het centrum en het dorp nog leuker worden.’’Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo