Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Dorpsbelangen: Windmolens in Biddinghuizen dichter bij het dorp dan in Swifterbant

Dorpsbelangen: Windmolens in Biddinghuizen dichter bij het dorp dan in Swifterbant
Windplan Groen
Foto: Provincie Flevoland

BIDDINGHUIZEN - „We mogen ons verblijden met de komst van acht lijnen rondom Biddinghuizen met windmolens van 200 tot 250 meter hoogte”, zegt voorzitter Willem Feiken van Dorpsbelangen over Windplan Groen. Hij roept op om naar een informatiebijeenkomst op woensdag 28 november in kerkcentrum De Voorhof te gaan: „Laat je informeren!”

Feiken bracht het windmolenplan gisteravond ter sprake tijdens de ledenvergadering van Dorpsbelangen. Hij hoort regelmatig dorpsbewoners die tegen de plannen zijn of hun bedenkingen hebben: „Daarom willen wij ons terdege laten informeren, zeker omdat we vinden dat die molens wel heel dicht op onze grens staan.”

De molens bij de Kokkeltocht zijn in de plannen ’t dichtst bij de bebouwde kom getekend. Volgens de dorpsvoorzitter komen de windmolens in Biddinghuizen wellicht nog dichter bij het dorp dan in Swifterbant.

Gesprekspartner

Dorpsbelangen Biddinghuizen is al vanaf het begin gesprekspartner binnen Windplan Groen: „Want het is ingrijpend en dus willen we meepraten.” De voorzitter ziet het niet zitten om zich volledig tegen de windmolenplannen te keren: „Wij proberen met elkaar een constructieve oplossing te vinden, waar we als dorp beter van worden.”

Dat laatste moet tot uitdrukking komen in een financiële bijdrage van Windplan Groen voor het dorp. Willem Feiken: „Wij willen zien dat we voor het dorp een vergoeding krijgen vanuit hun pot, zodat we dat op een mooie manier als compensatie binnen het dorp mogen besteden.”

Windplan GroenOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo