DeDrontenaar.nl

Zondag, 9 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Dorpsbelangen Biddinghuizen vindt boete van 10.000 euro ook zelf niet heel serieus

Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - Dorpsbelangen Biddinghuizen heeft gevraagd om Lelystad Airport bij elke overschrijding van de norm of afwijking van de vliegroute 10.000 euroboete te laten overmaken. Het verzoek is niet heel serieus, erkent Frank Pels van actiegroep Vliegop Biddinghuizen: „Het is meer bedoeld om de discussie over handhaven kracht bij te zetten.”

Pels deed zijn uitspraak donderdag tijdens de raadsvergadering. Zijn actiegroep heeft meegeschreven aan het bezwaarschrift van Dorpsbelangen tegen het luchthavenbesluit. Peter Duvekot (SP) stelde daarop vragen over de boetes van 10.000 euro.

Er wordt niet gehandhaafd

Frank Pels antwoordde dat er twee formele handhavingspunten zijn ingericht: in Dronten-west en in Biddinghuizen: „Maar het probleem bij vliegvelden is: er wordt niet gehandhaafd. Het wordt gemeten en er gebeurt vervolgens helemaal niets mee.”

Het idee van Dorpsbelangen is: „Zodra er een overtreding is, leg je een boete van 10.000 euro op. En dan is het heel eerlijk als dat geld terechtkomt op de plaats waar mensen er last van hebben: Dorpsbelangen Biddinghuizen, Swifterbant of STADronten.”