Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Dorpsbelangen Biddinghuizen praat in gemoedelijke sfeer over windplan en zwembad

Dorpsbelangen Biddinghuizen praat in gemoedelijke sfeer over windplan en zwembad
Bijeenkomst in Biddinghuizen over Windplan Groen.
Foto: ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

DRONTEN - Weinig vuurwerk bij de ledenvergadering van Dorpsbelangen Biddinghuizen van woensdagavond. De leden werden in een gemoedelijke sfeer bijgepraat over een aantal actuele zaken, waaronder de windmolens vlakbij het dorp en de ontwikkelingen rond zwembad De Alk.

De windmolens houden de gemoederen in Biddinghuizen bezig. Namens de groep van verontruste bewoners werden de vijf bezwaarpunten nog eens opgesomd. De bewoners zijn momenteel in overleg met Windplan Groen, waarbij de windkoepel er alles aan zegt te doen om de bezwaren weg te nemen. Eind deze maand houdt het Windplan Groen hierover weer een openbare avond in Biddinghuizen.

Zwembad De Alk

Inwoners van het dorp hebben in het kader van de vrijwilligersactie NLdoet de bossages rond zwembad De Alk bijgewerkt. Voor de afronding van dit project is 5.000 euro gevraagd aan de gemeente. De wethouder heeft de helft toegezegd. Inmiddels lijkt het erop dat de werkzaamheden met hulp van agrariërs en andere ondernemers uit Biddinghuizen alsnog kunnen worden afgerond.

Vanuit evenementenstichting De IJsvogel waren nog wat vragen over de subsidies voor de collega’s van STADronten. In Dronten krijgt men extra geld voor Koningsdag, het Beach Event en de Sinterklaasintocht. Biddinghuizen zou dergelijke bedragen ook graag willen ontvangen.

Windplan GroenOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo