DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 6 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Defqon krijgt dag extra, maar afterparty’s Defqon en Lowlands om 1 uur afgelopen

Defqon krijgt dag extra, maar afterparty’s Defqon en Lowlands om 1 uur afgelopen
Marloes Hotting (ChristenUnie)
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - Omwonenden van het Walibi-festivalterrein krijgen wat extra geluidsoverlast, omdat het festival Defqon.1 in de nieuwe vergunning één dag extra krijgt. Daar staat echter tegenover dat de afterparty’s van zowel Defqon als Lowlands in het vervolg om één uur afgelopen moeten zijn in plaats van vier uur.

Dit zei wethouder Ton van Amerongen (VVD) gisteren in antwoord op vragen van Marloes Hotting (ChristenUnie). Zij had gelezen dat er aan de andere kant van het Veluwemeer vragen waren gerezen over de nieuwe vergunning voor Lowlands en Defqon.

Geen verruiming geluidsnorm

Van Amerongen kon de ChristenUnie geruststellen: „Een verruiming van de geluidsnorm is niet aan de orde.” Ook ontkende hij dat de drie gemeenten aan de overkant (Elburg, Nunspeet en Oldebroek) niet op de hoogte zijn gebracht. De vergunningen zijn volgens de wethouder keurig gepubliceerd en de buurgemeenten zijn daarvan op de hoogte gebracht. Ook is er overleg op ambtelijk niveau geweest.

De wethouder vertelde dat er tot 31 januari bezwaren konden worden ingediend. Zes mensen hebben van deze mogelijkheid gebruik gemaakt.

Marloes Hotting was blij met de antwoorden: „Want het is belangrijk dat er een goede verstandhouding met de gemeenten Elburg, Nunspeet en Oldebroek is.” Ze is ook verheugd dat de overlast in de nachtelijke uren wordt teruggebracht: „Want ’s nachts wordt de meeste hinder ondervonden.”

Naschrift redactie:

  • Aanvankelijk hadden wij abusievelijk vermeld dat er 16 bezwaren waren ingediend. In werkelijkheid gaat het om 6 zienswijzen.

Lowlands