Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

De Boschberg en De Bremerberg zijn niet te vergelijken met Zuiderzee op Zuid en Ketelhaven

De Boschberg en De Bremerberg zijn niet te vergelijken met Zuiderzee op Zuid en Ketelhaven
Foto: ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

BIDDINGHUIZEN - De gemeente Dronten staat helemaal in haar recht als het gaat om de ‘uitsterfregeling’ voor permanent wonen in de recreatieparken De Boschberg en De Bremerberg. Dat heeft de Raad van State bepaald in een door een bewoner aangespannen zaak.

De gemeente is al jarenlang bezig om een einde te maken aan de permanente bewoning op beide bungalowparken. Mensen die er op dit moment nog permanent wonen, mogen er blijven wonen. Maar zodra ze hun huisje verlaten worden het recreatiewoningen.

Volgens de Raad van State is er niets op dat beleid aan te merken. De gemeente heeft genoeg rekening gehouden met de huidige permanente bewoners.

Zuiderzee op Zuid

De bewoner had erop gewezen dat in Zuiderzee op Zuid en Ketelhaven permanente bewoning wel is toegestaan. Volgens de Raad van State vergelijkt hij appels met peren.

Voor wat betreft Zuiderzee op Zuid wordt erop gewezen dat er weinig vraag is naar deze appartementen: „Om verdere leegstand en verpaupering van het gebied te voorkomen is permanente bewoning van het complex toegestaan.” De situatie op De Boschberg en De Bremerberg is anders, omdat daar geen sprake zou zijn van leegstand.

Ketelhaven

Ketelhaven wordt gezien als ‘stedelijk gebied’ en als ‘kleine woonkern’. Dat is volgens de Raad van State anders dan beide recreatieparken bij Biddinghuizen. En dus is er volgens de uitspraak ook hier geen sprake van vergelijkbare situaties.

Dossier Zuiderzee op ZuidOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo