DeDrontenaar.nl

Donderdag, 6 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Bushaltes Biddinghuizen worden voor de zomer verplaatst

Bushaltes Biddinghuizen worden voor de zomer verplaatst
Bushalte bij De tas.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - De bushaltes bij seniorencomplex De Tas in Biddinghuizen worden in de eerste helft van dit jaar verplaatst naar het gedeelte tussen de rotonde en de stoplichten aan de Swifterweg.

De bushaltes aan De Baan leveren volgens de gemeente gevaar op voor overstekende schoolkinderen. Dorpsbelangen is het daarmee eens, maar heeft zich verzet tegen verplaatsing naar de Swifterweg. Het dorp vindt dat de haltes nu te ver buiten het dorp komen te liggen.

De gemeente heeft vorig jaar echter besloten de verplaatsing toch door te voeren. Daarvoor zijn inmiddels wegwerkzaamheden aan de Swifterweg uitgevoerd, maar de bushaltes zelf zijn nog niet verplaatst. De VVD vroeg zich af wanneer dat gaat gebeuren en waarom alle werkzaamheden niet in één keer zijn uitgevoerd.

Wethouder Nico Verlaan antwoordde dat er een vertraging is ontstaan in het werk, waardoor de aanbesteding opnieuw moest. Om te voorkomen dat de bermen kapotgereden zouden worden, is de zogenaamde ‘kantverharding’ alvast aangebracht. ,,De verplaatsing van de twee bushaltes staat gepland in de eerste helft van 2016’’, aldus de wethouder.

Ik blijf het een bijzondere keuze vinden - tussen de rotonde en de verkeerslichten. Mensen die bij de halte aan de overkant moeten zijn, gaan echt niet via de rotonde daarnaar toe. Zij zullen gewoon oversteken (en de fiets bij de halte aan deze kant zetten). Komen er snelheidsbeperkingen in de weg om het verkeer vanaf de verkeerslichten richting de rotonde af te remmen? Komt er voldoende verlichting zodat het goed zichtbaar is dat er overgestoken wordt / gaat / kan worden? Komt er een zebrapad bij de bushalte? Wordt er gezorgd voor heel veel fietsenstallingen? er zullen door het verplaatsen van de haltes nog meer mensen met de fiets naar de bushalte gaan namelijk. Wat is er gedaan met alle suggesties die vanuit het dorp (bijvoorbeeld dorpsbelangen) zijn gegeven?
Marijke | vrijdag 12 februari 2016 22:16