DeDrontenaar.nl

Donderdag, 13 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Burgemeester weet niet of zijn aanwezigheid bij opening EuroParcs gepast is

Burgemeester weet niet of zijn aanwezigheid bij opening EuroParcs gepast is
Aat de Jonge
Foto: © Eelco Lindhout
Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - „Nou… ik weet niet of dat heel gepast is”, grapte burgemeester Aat de Jonge gisteravond op de vraag of hij uitgenodigd denkt te worden bij de officiële heropening van vakantiepark Riviera Beach.

De gemeente ligt in de clinch met de nieuwe eigenaar EuroParcs, omdat die op meerdere gebieden zou handelen in strijd met natuurwetgeving. Het heeft er zelfs toe geleid dat de gemeente aangifte heeft gedaan tegen het recreatiebedrijf.

Paul Vermast (GroenLinks) vertelde tijdens de raadsvergadering dat de kou inmiddels wat uit de lucht is: „Daar zijn we blij om, want de recreatieve ontwikkeling op die locatie is goed en belangrijk. Maar we zijn ook zeer blij dat de natuurwetgeving door het college krachtig wordt gehandhaafd. Ga zo door op dat punt!”

Wwaterschap en provincie

De burgemeester was tijdens de raadsvergadering kritisch over waterschap Zuiderzeeland en de provincie Flevoland. Gedrieën trokken ze gezamenlijk op bij de handhaving. „Maar ik vind wel dat het tot nu toe erg van de gemeente afhankelijk is of er handhavend wordt opgetreden”, aldus De Jonge.