DeDrontenaar.nl

Woensdag, 5 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Blij met calisthenicspark in Biddinghuizen: „We kunnen het nu bijna ruiken”

Blij met calisthenicspark in Biddinghuizen: „We kunnen het nu bijna ruiken”
Ronald de Goede spreekt Dorpsbelangen toe.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - Er komt definitief een zogenaamd ‘calisthenicspark’ in het Noaberpark in Biddinghuizen. „We zijn heel blij dat er nu eindelijk licht aan het eind van de tunnel is na al die jaren en al die moeite die we erin hebben gestoken”, zegt initiatiefnemer Ronald de Goede, „Het park komt er en het wordt heel mooi!"

Samen met Niels van der Linde is De Goede al sinds eind 2015 bezig met de plannen voor het moderne trimpark. Recentelijk kreeg zijn initiatief ruim 80.000 euro van de provincie. Samen met het geld dat is toegezegd door de gemeente, OFW en de stichting Bouwen aan Biddinghuizen maakt dit het mogelijk om het project uit te voeren.

Twaalf toestellen

Tijdens de voorjaarsvergadering van Dorpsbelangen Biddinghuizen legde Ronald de Goede uit dat het een park wordt van 18 bij 16 meter. „Daarop komen 12 toestellen met allemaal verschillende eigenschappen, waarbij je met je eigen lichaamsgewicht kunt trainen.”

„Bij ieder toestel komt een QR-code, zodat je met je mobiele telefoon kunt zien hoe het werkt”, legde De Goede uit, „Het zal even wennen zijn, maar het is de bedoeling dat Niels en ik er clinics gaan geven.” Hij hoopt dat ook de sportverenigingen uit Biddinghuizen gebruik gaan maken van het park.

Vóór de zomer

Het park wordt in opdracht van de gemeente gebouwd door de firma Yalp uit Goor. Ronald de Goede hoopt dat het vóór de zomer klaar is.

Volgens De Goede wordt het allemaal ‘hufterproof’. Er wordt nog onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om met behulp van verlichting te voorkomen dat het wordt gebruikt als hangplek.

„We kunnen het nu bijna ruiken”, glunderde de initiatiefnemer, „We willen het park straks groots openen. Misschien is het een idee om het tegelijk met de hele wijk De Graafschap te openen?”