DeDrontenaar.nl

Zondag, 27 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Biddinghuizen weet nog niet wat het aan moet met zwembad De Alk

Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - Wat gebeurt er met zwembad De Alk als eind 2018 het contract van de gemeente Dronten met exploitant Optisport afloopt? De gemeente heeft aan Dorpsbelangen Biddinghuizen gevraagd ernaar te kijken, maar voorzitter Willem Feiken heeft nog geen idee welke kant het op gaat.

B en W hebben tegenover de gemeenteraad aangekondigd dat begin 2017 meer informatie wordt verwacht over de rol van Dorpsbelangen. In Biddinghuizen gaat Dorpsbelangen er echter van uit dat er pas in de zomer van 2018 een plan moet liggen. Willem Feiken zei dat vorige week tijdens de najaarsvergadering.

Behouden voor het dorp

In principe wil Dorpsbelangen het zwembad graag behouden voor het dorp. ,,Maar het is dan wel een uitdaging om de loop er weer in te krijgen’’, zegt Feiken over de tegenvallende bezoekerscijfers.

,,Prioriteit zijn de zwemlessen voor de jeugd. Dat moet blijven’’, vindt Willem Feiken, ,,Daarnaast hebben we nog een heleboel andere leuke ideeën. Het zou mooi zijn als we die kunnen realiseren.’’

Voordat Dorpsbelangen een plan kan maken, moet er eerst een bouwkundig onderzoek worden verricht. ,,Daaruit moet blijken wat de staat van onderhoud is. Misschien moeten we dan wel de conclusie trekken dat nieuwbouw voordeliger is òf dat we onze handen er van af moeten trekken.’’ Aan de hand van dat rapport wil Dorpsbelangen ook kijken naar de beheersvormen vanaf 2019.

Gymzaal

In het verleden heeft Dorpsbelangen aangegeven dat ook de naastgelegen gymzaal wellicht betrokken kan worden bij de toekomstplannen voor het zwembad. ,,Dat houden we nog steeds in ons achterhoofd’’, zegt de dorpsvoorzitter desgevraagd.

De gymzaal blijft als zodanig in gebruik totdat het nieuwe Multifunctioneel Gebouw (MFG) in Biddinghuizen klaar is. ,,Daarna gaat de gemeente vermoedelijk iets doen met die gymzaal’’, zegt Feiken. Sloop is één van de opties die voor Dorpsbelangen bespreekbaar is: ,,Want dan kun je er iets nieuws op zetten.’’

Video

Zwembad Dronten

MFG Biddinghuizen