DeDrontenaar.nl

Donderdag, 6 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Biddinghuizen toont burgemeester saamhorigheid èn vraagt aandacht voor enkele problemen

Biddinghuizen toont burgemeester saamhorigheid èn vraagt aandacht voor enkele problemenBiddinghuizen toont burgemeester saamhorigheid èn vraagt aandacht voor enkele problemenBiddinghuizen toont burgemeester saamhorigheid èn vraagt aandacht voor enkele problemenBiddinghuizen toont burgemeester saamhorigheid èn vraagt aandacht voor enkele problemenBiddinghuizen toont burgemeester saamhorigheid èn vraagt aandacht voor enkele problemen
Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - Burgemeester Jean Paul Gebben heeft zaterdag samen met echtgenote Sanne een ‘staatsbezoek’ aan Biddinghuizen gebracht. Dorpsbelangen toonde tijdens dat bezoek de saamhorigheid van het dorp, maar vroeg ook aandacht voor problemen als de vuilstort bij de jongerenplek en de op handen zijnde sloop van de loods van stichting De IJsvogel.

Zwembad

Nu B en W in de begroting voor 2020 ruim een half miljoen euro hebben uitgetrokken voor het opknappen van De Alk, valt het openluchtzwembad niet meer onder de problemen van het dorp. Wel maakte Biddinghuizen van de gelegenheid gebruik om de ideeën voor het zwembad te presenteren aan de burgemeester.

„De komende weken zijn er de nodige gesprekken met gemeenteambtenaren over het zwembad. Het moet nog allemaal op papier komen, maar het ziet er goed uit”, is dorpsvoorzitter Willem Feiken opgelucht, „Ons idee is dat na het zwemseizoen 2020 de schop in de grond kan.”

Alles geabsorbeerd

De voorzitter van Dorpsbelangen heeft een hele positieve indruk overgehouden aan het bezoek van de burgemeester. „Volgens mij was hij onder de indruk van alles waarvoor Dorpsbelangen en al onze werkgroepen zich inzetten. Hij heeft uiteraard geen harde toezeggingen gedaan, maar hij heeft alles wel geabsorbeerd.”

Het was de bedoeling dat het gezelschap een fietstocht door het dorp zou maken. Na een blik op de buienradar was er echter een oud Volkswagenbusje geleend. De eerste stop was het Noaberpark, waar de initiatiefnemers van het calisthenicspark een presentatie verzorgden.

Afvaldump bij JOP

Hetzelfde gebeurde bij de Jongeren Ontmoetings Plek (JOP). De burgemeester luisterde naar de jongeren en er werd gesproken over een steeds weer terugkerend probleem: dorpsbewoners die er hun afval dumpen.

Het blijkt niet eenvoudig om dat tegen te gaan. „Camera’s is lastig en ook het verplaatsen van de slagboom bij het bos is geen oplossing, want dan ontneem je BAS weer parkeerplaatsen”, zucht Feiken, „Maar we hebben het wel onder de aandacht gebracht.”

Bij De Scharrelberg werd het logo onthuld: „Het lijkt een pauw, maar het is een vogel met daarachter de watermolen van het dierenpark.”

Sloop loods De IJsvogel

Nadat er kort aandacht was voor het multifunctioneel gebouw (MFG) en de plannen van de Koolzaadhof voor een buurtpark, werd het bezoek afgesloten bij de loods van evenementenstichting de IJsvogel.

Deze loods staat op de nominatie om gesloopt te worden. Alhoewel er nog geen zicht is op wanneer dat gaat gebeuren, werd er toch aandacht gevraagd voor dat probleem: „Op termijn hebben we vervangende ruimte nodig.”