DeDrontenaar.nl

Maandag, 10 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Biddinghuizen over vliegveld: Bij iedere overtreding 10.000 euro naar Dorpsbelangen

Biddinghuizen over vliegveld: Bij iedere overtreding 10.000 euro naar Dorpsbelangen
Lelystad Airport
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - Dorpsbelangen Biddinghuizen heeft een bezwaarschrift ingediend tegen Lelystad Airport. Voorgesteld wordt om bij elke overschrijding van de norm of afwijking van de vliegroute meteen een forse boete op te leggen. De suggestie is om dit geld ‘direct en volledig’ ten goede te laten komen aan Dorpsbelangen.

Voor overtredingen boven Biddinghuizen en Swifterbant mag het geld volgens het bezwaarschrift naar Dorpsbelangen. Voor Dronten wordt de suggestie gegeven om het naar STADronten over te maken.

Snel en serieus ingrijpen

Dorpsbelangen maakt zich in haar bezwaarschrift zorgen over de geluidsoverlast en over de handhaving. Volgens de brief blijkt bij Schiphol, Maastricht en Rotterdam dat er in de praktijk nooit daadwerkelijk wordt gehandhaafd. Het dorpsbestuur wil dat er niet alleen gemeten wordt, maar dat er bij overschrijdingen ook snel en serieus wordt ingegrepen.

„We stellen daarom voor bij elke overschrijding van de norm of afwijking van de vliegroute een boete op te leggen van minimaal tienduizend euro per vliegbeweging.” Dit geld kan daarna naar Dorpsbelangen of STADronten: „Want zij zetten zich in voor de belangenbehartiging en organisatie van lokale evenementen in de woonkernen van Dronten.”