DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 14 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Biddinghuizen moet niet meer klagen over uitbreiding Vliegveld Lelystad

Biddinghuizen moet niet meer klagen over uitbreiding Vliegveld Lelystad
Willem Feiken
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - ,,We moeten niet blijven klagen, we kunnen er beter positief mee omgaan.’’ Dat zei voorzitter Willem Feiken gisteravond tijdens de najaarsvergadering van Dorpsbelangen Biddinghuizen over de uitbreiding van Vliegveld Lelystad.

Veel inwoners van Biddinghuizen hebben zich in het verleden verzet tegen de uitbreiding van het vliegveld en de bijkomende geluidsoverlast. Verzet daartegen heeft volgens Willem Feiken nu geen zin meer.

Overlast reduceren

,,Het gaat door en de vliegtuigen komen hierlangs. We weten dat er lawaai gaat komen’’, aldus de dorpsvoorzitter, ,,Het enige dat we nu nog kunnen doen is: kijken wat er nog voor mogelijkheden zijn om de overlast te reduceren.’’ Feiken noemde als mogelijkheid het aanleggen van een bosstrook.

Willem Feiken was zaterdag aanwezig bij de informatiemarkt op Lelystad Airport: ,,En ik moet erkennen, het ziet er fantastisch uit.’’ Nu de uitbreiding een voldongen feit is, hoopt de voorzitter dat zijn dorp ervan kan profiteren door het aantrekken van werkgelegenheid en nieuwe bewoners.