Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Biddinghuizen moet niet meer klagen over uitbreiding Vliegveld Lelystad

Biddinghuizen moet niet meer klagen over uitbreiding Vliegveld Lelystad
Willem Feiken
Foto: ©maartenheijenk.nl

BIDDINGHUIZEN - ,,We moeten niet blijven klagen, we kunnen er beter positief mee omgaan.’’ Dat zei voorzitter Willem Feiken gisteravond tijdens de najaarsvergadering van Dorpsbelangen Biddinghuizen over de uitbreiding van Vliegveld Lelystad.

Veel inwoners van Biddinghuizen hebben zich in het verleden verzet tegen de uitbreiding van het vliegveld en de bijkomende geluidsoverlast. Verzet daartegen heeft volgens Willem Feiken nu geen zin meer.

Overlast reduceren

,,Het gaat door en de vliegtuigen komen hierlangs. We weten dat er lawaai gaat komen’’, aldus de dorpsvoorzitter, ,,Het enige dat we nu nog kunnen doen is: kijken wat er nog voor mogelijkheden zijn om de overlast te reduceren.’’ Feiken noemde als mogelijkheid het aanleggen van een bosstrook.

Willem Feiken was zaterdag aanwezig bij de informatiemarkt op Lelystad Airport: ,,En ik moet erkennen, het ziet er fantastisch uit.’’ Nu de uitbreiding een voldongen feit is, hoopt de voorzitter dat zijn dorp ervan kan profiteren door het aantrekken van werkgelegenheid en nieuwe bewoners.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo