DeDrontenaar.nl

Woensdag, 12 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Biddinghuizen is nu helemaal voorzien van AED’s

Biddinghuizen is nu helemaal voorzien van AED’s
Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - Onder toeziend oog van de sponsoren van het eerste uur heeft burgemeester Aat de Jonge de negende openbare AED in Biddinghuizen geplaatst. ,,Jullie hebben het mooi voor elkaar, maar ik hoop dat ze niet gebruikt hoeven worden’’, zei de heer De Jonge.

Met de plaatsing van deze defibrillator is het hele dorp voorzien van openbare AED’s die 24 uur en 7 dagen per week indien nodig te gebruiken zijn.

Regelmatige controle

De apparaten hangen aan gevels van woonhuizen op verschillende locaties in het dorp. Ze worden regelmatig gecontroleerd zodat ze altijd klaar zijn voor gebruik. Alle locaties zijn te vinden op een speciale website.

Het project in Biddinghuizen is in 2008 van start gegaan en een jaar later is de stichting AED Biddinghuizen opgericht. Dankzij giften en donaties is deze stichting in staat de AED’s te onderhouden. Tevens verzorgt de stichting cursussen en herhalingen om zoveel mogelijk mensen te leren reanimeren.

HartslagNu

De gemeente Dronten is inmiddels aangesloten bij HartslagNu. Dit betekent dat burgerhulpverleners een sms ontvangen als er iemand gereanimeerd moet worden. Sommigen krijgen een oproep om de dichtstbijzijnde AED op te halen, anderen worden naar het slachtoffer gestuurd. Iedereen met een geldig reanimatiecertificaat kan zich hiervoor aanmelden.