DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 15 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Biddinghuizen besteedt 2 ton aan multifunctioneel maken van nieuwe sporthal

Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - De stichting MFG gaat de subsidie uit het fonds Leefbaarheid van de provincie Flevoland gebruiken om de nieuw te bouwen sporthal multifunctioneel te maken. Deze bijdage van 200.000 euro wordt gebruikt om de sportzaal geschikt te maken voor grote uitvoeringen en bijeenkomsten.

Uit het ‘Onderzoek naar Amateurkunst Gemeente Dronten’ bleek dit voorjaar dat verschillende verenigingen zich zorgen maken of ze in de toekomst nog wel grote uitvoeringen kunnen geven in Biddinghuizen. Momenteel vinden die uitvoeringen meestal plaats in de kerk, maar met de verbouwplannen verdwijnt die optie.

Maris Sonores en Altobi

Ook tijdens de informatieavond die de stichting vorige week hield om de plannen te presenteren, werd gevraagd naar de mogelijkheid voor uitvoeringen van bijvoorbeeld muziekvereniging Maris Sonores, toneelvereniging Altobi en de diverse koren.

Jan Klopman antwoordde namens de stichting dat uitvoeringen met 200 tot 250 bezoekers in de toekomst prima kunnen worden gegeven in de vernieuwde kerkzaal: „Die kerkzaal wordt multifunctioneel.”

Akoestiek

Voorzitter Henk Stoer voegde eraan toe, dat zijn stichting 2 ton heeft ontvangen van de provincie Flevoland. De provincie had 7 ton beschikbaar gesteld voor initiatieven om de leefbaarheid van het landelijk gebied te stimuleren. Hij kondigde aan dat dit geld gebruikt gaat worden om de sporthal niet alleen geschikt te maken voor sport, maar ook voor uitvoeringen en bijvoorbeeld grote begrafenissen. Daarbij wordt onder andere aandacht besteed aan de akoestiek.

Vanuit de zaal kwam de vraag of er in de plannen wel ruimte is voor de opslag van stoelen. Isolde Roodselaar, bestuurslid van de stichting, stelde de vraagsteller gerust.

MFG Biddinghuizen