DeDrontenaar.nl

Zondag, 5 april 2020

Dagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Biddinghuizen beleeft fantastisch Opdreef Festival: „Haha, een zoen van de wethouder”

Biddinghuizen beleeft fantastisch Opdreef Festival: „Haha, een zoen van de wethouder”
Wethouder Irene Korting, ereburger Egbert Tietema, SBS6-presentator Viktor Brand en dorpsvoorzitter Willem Feiken.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - Voor Egbert Tietema kon het Opdreef Festival zaterdag niet meer kapot toen hij was benoemd tot ‘ereburger’ van Biddinghuizen. De felicitatie van de kersverse wethouder Irene Korting was een welkome aanvulling: „Haha, een zoen van de wethouder!”

Teun van Beek was blij met de huldiging van Egbert Tietema, die gisteravond de Gouden IJsvogel kreeg opgespeld door Viktor Brand (SBS6). Maar de voorzitter van evenementenstichting De IJsvogel was vooral in zijn nopjes met het verloop van het hele festival: „We hebben gewoon een hele goede week gehad!”

Bezoekers bedanken

Van Beek: „Ik kan er heel veel woorden aan vuil maken, maar ik kan ook kort zijn: het weer zat aan alle kanten mee en er is helemaal niets gebeurd dat een goed verloop in de weg heeft gestaan. Als stichting De IJsvogel willen wij vooral de bezoekers van het festival bedanken voor hun komst en voor het feit dat het allemaal zo ordelijk verlopen is.”

Na de huldiging van Egbert Tietema en de dorpsmaaltijd volgde er gisteren een mooie avond met muziek van de coverband Total Eclipse. „Dat was één groot feest, van begin tot eind”, juicht Teun van Beek, „Het was gezellig, goede muziek.”

Ook de braderie en de kofferbakmarkt die aan de maaltijd vooraf gingen, waren volgens Van Beek gezellig druk: „Kortom, we hebben een hele fantastische week gehad.”

Opdreef Festival