Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

B en W houdt vast aan verhuizing bushalte bij De Tas

B en W houdt vast aan verhuizing bushalte bij De Tas
Wooncentrum De Tas.
Foto: ©maartenheijenk.nl

BIDDINGHUIZEN - Zijn de belangen van de vele senioren meegenomen bij het besluit om de bushalte bij wooncentrum De Tas in Biddinghuizen te verplaatsen? Dat vraagt Tas-bewoner Wim Revet in een brief aan het gemeentebestuur. Zijn verzoek om het besluit te heroverwegen is door burgemeester en wethouders afgewezen.

B en W antwoorden de heer Revet dat het verkeer veranderd is door de verhuizing van de drie basisscholen naar het Educatief Centrum. Daardoor maken er veel schoolgaande kinderen gebruik van de kruising Baan/Havenweg. De combinatie van bushalte en fietsende kinderen zorgt volgens de gemeente voor een verkeersonveilige situatie.

In samenspraak gekozen

Er is bij de verhuizing van de bushaltes overleg geweest met de scholen, Dorpsbelangen, politie, Connexxion, de provincie en Veilig Verkeer. Van hen heeft alleen Dorpsbelangen bedenkingen geuit. ,,De nieuwe locatie in de Swifterweg nabij de rotonde is in samenspraak gekozen’’, aldus B en W.

,,Voor de een is het een verslechtering, voor de ander een verbetering’’, constateert het college. Tegen de senioren zeggen zij: ,,De afstand naar de dichtstbijzijnde halte is langer, maar in onze optiek acceptabel.’’Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo